Szerencsésnek érzem magam, a digitális technika térhódítása előtt még megismerkedhettem az analóg technikával, az utolsók közt voltam, akik a hagyományos fényképész képzést megkaptuk, mellette Csoszó Gabi mesterem megszeretette velem a kortárs fotográfiát.

Azóta a fotózás több ágazatát is kipróbálhattam mire rátaláltam az igazi szerelemre, az állat- és kutyafotózásra. Tárgyak fotózásával kezdtem, mellette dokumentarista riportfotó sorozatokat készítettem, éveken keresztül több női magazinnál a portréfotózás volt a feladatom, miközben elmerültem a sport-, riport- és esküvőfotózásban.
Az életem új fordulatot vett, a magazinok megszűntek, a médiapiac átalakult és rátaláltam a legnagyobb szerelemre, ezek pedig a kutyáim voltak. Számomra az igazi kikapcsolódást a velük töltött idő jelenti, legyen az egy egyszerű séta, kutyaiskola vagy éppen kiállítás. És pontosan ezzel a szenvedéllyel tudok többet nyújtani a többi fotóssal szemben. Látom, hogy milyen szögből szeretné bemutatni a legszebb kutyáját egy tenyésztő, ráveszem a figyelemre a legizgágább kölyköt is és megmutatom a boldog életének a nyugalmát a veterán családi kedvencről készült sorozatban egyaránt. Ilyen szenvedéllyel csak akkor lehet valamit csinálni, ha az az életed része, a munkád a hobbyddá válik. Igény van a személyes, érzékeny sorozatokra, amik közben technikailag professzionális minőségűek.    Kóti Kata

Még több képért kövess a többi csatornán is:

Share This